Het dorp Kattendijke

Kattendijke was een heerlijkheid en voormalige gemeente op het eiland Zuid-Beveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp heeft 545 inwoners (2018).

Het dorp ligt aan de oever van Nationaal Park Oosterschelde, met haar prachtige vergezichten, schorren, slikken en rijkdom aan vogels. Het is vanwege de gunstige ligging erg geliefd bij duikers.

Je vindt hier alles! Rust, ruimte, water en natuur maar ook Zeeuwse (historische) steden als Goes, Middelburg, Vlissingen en Zierikzee zijn vlak in de buurt. Bovendien ben je binnen een uur in Belgische steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge.
Kortom: een heerlijke plek om te wonen of te recreëren!

Kattendijke heeft een diversiteit aan inwoners. Een groot deel van de inwoners manifesteert zich in de kunst. De diversiteit onder de inwoners blijkt uit de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 2012. Procentueel gezien was de uitslag van het stembureau vrijwel identiek aan de landelijke uitslag. Bij de daarop volgende Kamerverkiezingen in 2017 werd het dorpje dan door verschillende media en politieke peilers in de gaten gehouden als potentiële barometer voor de landelijke uitslag.

Nieuws
Kattendijke herdenkt online
De online dodenherdenking in Kattendijke in beeld. Met medewerking van André van der Reest van de #gemeentegoes, met Sterre van Overoop (Sabine Bas van Overloop), Elda Weststrate, Ed Ko...
04-05-2021
lees meer
Nieuws
Agenda
Er zijn op dit moment geen agenda items
Agenda