23-12-2022
Verslag van de lichtjestocht 22-12-2022

Het was 22 december en het regende, zodat de straten in het donker glommen van alle lichtjes die uit de huizen en tuinen schenen, want ook de bewoners van de straten hadden flink uitgepakt.
Op basisschool de Poeljeugd heerste er een gezellige drukte, elke 5 minuten kwamen daar kinderen met hun ouders binnen. De kinderen mochten een mooie lampion, die voorzien was van een lampje met batterijen, uitzoeken en per groepje gingen ze samen met juf Marja op weg. Ja, deze avond hadden alle juffen de naam Marja en ik geloof zelfs een enkele meester.
Onderweg kwamen ze eerst een beer in winterslaap tegen, daarna spelende meisjes, maar bij bakker Dick werd het pas echt leuk, daar werden de kinderen getrakteerd op een zelfgebakken speculaasje en een oud verhaal.
Daarna passeerden ze een breiende dame, die hen riep dat ze geen steek kon zien, waarna Marja haar van een lichtje voorzag.
Ook bij timmerman Baas was het licht uitgegaan, maar dankzij Marja en een lichtje kon hij toch de kribbe voor de kerststal nog op tijd afhebben.
Door al dat weggeven van licht ging helaas Marja haar lampion uit, gelukkig zag zij toen de ster en wist dat daar het zonnehuis was. Daar deelde Afke zonnestraaltjes uit en zo kon elke groep gelukkig de weg terug vinden naar school.

Daar aangekomen konden kinderen en ouders genieten van warme chocolademelk en een kerstkransje, voor wie liever koffie, thee of limonade dronk, daarin was ook voorzien.
Aan de gezichten van de kinderen te zien was het een mooie, maar vermoeiende tocht geweest. Een lampionoptocht om nog lang te onthouden.

 

Hiermee sluit de vereniging Dorpsbelangen het 755 jarig bestaan van ‘s – Heer Hendrikskinderen af. Allen hartelijk dank voor de fijne medewerking, in het bijzonder dank aan Erna Braam en de jwg voor de sponsoring van de lampionnen en alle leerkrachten van basisschool De Poeljeugd voor de prettige samenwerking.

Allemaal een vredig kerstfeest toegewenst en een rustige jaarwisseling.

de timmermand bij de lichtjestocht SHHK 2022
Naar Nieuws