18-12-2019
Bezorgers gaan tijdens de donkere dagen weer langs de deuren om abonnees een gelukkig nieuwjaar te wensen. Zo stond vanmiddag Corné van Rees vanmiddag bij ons voor de deur als bezorger van de PZC, met een wenskaart.
 Ornė

Natuurlijk kreeg Corné zijn nieuwjaars geld en natuurlijk ging het over het stuk in de PZC, waar hij in het zonnetje werd gezet. Onmiddellijk werd het betreffende artikel uit zijn zak gehaald om het nog eens uitgebreid te laten zien.

Toen ik voorstelde om daar in ‘wijzijngoes.nl’ aandacht aan te besteden was hij gelijk akkoord, je mag het hele artikel er op zetten zei Corné. Toen ik aangaf dat dit niet mogelijk is, in verband met de auteurs rechten.
En als plagiaat zou worden gezien. stelde ik voor een foto van hem te maken en iets op de website zou zetten.

Natuurlijk stemde hij daar mee in. Nadat mijn vrouw de PZC voor hem haalde en ik voorstelde een foto de brievenbus te maken vond hij dat prachtig.

Zo wilde wij onze dankbaarheid tonen en respect voor de wijze waarop wij de PZC elke morgen Netzballs velen Kloetingers, keurig wordt bezorgd, nog voor iedereen uit bed is bezorgd Corné de krant.  Dit verdient dankbaarheid, vooral tijdens slecht weer en soms storm en regen.
Gaat er maar eens aanstaan elke morgen 3.30 uur uit je bed en om 4 uur bij het verdeelstations je kranten op  halen. Na het drinken van een bakje koffie gaan de helden om 4.30:uur op stap. Ook richting Oostmolenpark waar om die tijd, nog een sfeer van uiterste rust heerst.

Corné van Rees bezorgd al 10 jaar de krant in Kloetinge, ook als het regent en het rondbrengen wat langer duurt. De verbondenheid tussen de bezorgers is groot, ondanks dat iedereen apart de PZC bij de abonnees bezorgt, is de collegialiteit groot. Dat ondervond Corné toen hij 70 werd en in de vroege morgen (zonder zonnetje), door zijn collega’s in het zonnetje werd gezet. Dat zijn van die momenten dat het rondbrengen van de PZC zo leuk maakt, die saamhorigheid onder elkaar.

Het krijgen van complimentjes door de abonnees, doet Cornė goed.
Niet alleen met geld maar ook flessen wijn worden tijdens zijn Kerstronde door abonnees aangeboden. Dat zijn leuke dingen. Vorig jaar heb ik van het geld een goede fiets gekocht om de kranten mee te bezorgen.

Van Rees brengt elk jaar de kerstgroeten langs bij de abonnees. Dat is het moment waarop ik altijd veel complimenten krijg. Ook wij kijken naar zijn komst uit, Om hem te danken voor de bezorging van de krant die altijd mooi op tijd wordt bezorgd.  

Wij hopen en ik denk vele met ons, dat Corné de krant nog lang bij ons mag bezorgen.

 

 

Naar Nieuws