30-12-2020
2020... het zit er bijna op. Het jaar dan toch in ieder geval. Het coronavirus waar we allen kennis mee maakten in het afgelopen jaar, zal helaas ook na de jaarwisseling nog onder ons zijn. Oud en nieuw zal dit jaar dan ook, net als Kerst, een beetje anders zijn dan anders. Graag geven we je wat tips voor deze bijzondere jaarwisseling!

Wat is er dit jaar wel gewoon hetzelfde?
De WhatsAppgroep Buurtpreventie is het hele jaar door actief. Aangezien de feestdagen voor inbrekers een zeer geliefde periode is, kan deelnemen aan deze groep dé manier zijn om verdachte situaties te melden of de inbraak in jouw straat te voorkomen. Aanmelden kan via: https://www.wijzijngoes.nl/buurtpreventie-aanmelden

 

Wat vergt er dit jaar wat aanpassingen?

Vuurwerk
Helaas voor de liefhebbers, maar vuurwerk beperkt zich deze jaarwisseling tot sterrenregens en mini-fonteintjes. Wil je toch op afstand met familie van dezelfde vuurwerkshow genieten? Start dan om 0:00u tegelijkertijd een van de vele vuurwerkshows die op YouTube te vinden zijn. Wil je vroeg naar bed, dan kan het ook al vroeger ;) Houd met het volume een beetje rekening met je buren! 

Oliebollen
Tja, het recept dat je elk jaar gebruikt is voor 20 oliebollen... dat is misschien wat veel nu je maar beperkt visite mag ontvangen. Misschien doe je een van je buren een groot plezier met een oliebolletje en een praatje. Houd altijd rekening met de 1,5m afstand. (als je buur goed kan vangen, wordt het een makkie!)

Champagne
Klinkende glazen horen traditioneel gezien bij het proosten op het nieuwe jaar, maar dat is erg lastig nu we allemaal afstand moeten houden. Onderzoek heeft gelukkig uitgewezen dat proosten op meer dan 1,5 meter afstand, de uitgesproken gelukswensen niet minder gemeend maakt en ook de kans op het uitkomen van de wensen niet verkleind. Je kunt dus met een gerust hart het glas heffen en naar de buren aan de overkant van de straat 'zwaaien'!

Fijne jaarwisseling! En een gelukkig en gezond 2021 gewenst namens de VDK!

 

Naar Nieuws