26-10-2019
De Rietbank "SocialSofa" die in Riethoek staat, is op voorstel en kosten van de Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge ontworpen en gemozaiekt, door inwoners van Kloetinge
Rietbank

Tijdens de bouw van Riethoek werd het idee geopperd de bewoners een bank cadeau te doen.

De Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge (VDK) heeft toen een bestedingsvoorstel ingediend bij de gemeente Goes, om vanuit het dorpenbudget geld vrij te maken.

Het overige bedrag is door sponsoring verkregen. O.a. Door de Stichting S.Boone en de Rabobank Oosterschelde regio. De opzet was, bewoners van het dorp en de wijken Oostmolenpark en Riethoek met elkaar te verbinden. Een sociaal gebeuren voor iedereen. Vandaar de naam "SocialSofa".

Vervaardiging van de bank heeft 4 maanden in beslag genomen, op 28 juni is door de toenmalige wethouder JoAnnes de Bat met behulp van kinderen uit de wijk en onder grote belangstelling van velen bewoners de bank onthuld. 

 

Skyline

Voorkom schade en peuter geen mozaïek steentjes uit de bank.

Vaak komt het voor dat steentjes uit de bank worden gepeuterd, dit brengt schade aan de bank toe. Vooral als dit niet snel wordt hersteld. De herstelkosten kunnen behoorlijk oplopen omdat dit specialistisch werk is.
Die kosten zijn ook nog eens voor rekening van Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge. Vooral tijdens de vorst periode veroorzaakt dit nog eens extra schade doordat water bij bevriezing uitzet en noch meer schade toebreng.
Daarom een oproep!
Gebruik de bank om op te zitten en laat de steentjes zitten, waar ze thuishoren.

Dank aan Johan Verstrate die de reparatie op vakkundige wijze heeft uitgevoerd en de onderkant (poten) keurig van een verflaag heeft voorzien.

Om te weten wat de kosten zijn van de reparatie, die ten laste komt van de VDK bedraagt € 121.00

 

Naar Nieuws