17-10-2019
In de week van 11 november starten wij met het kappen van 48 bomen in het tweede deel van de Troelstralaan: het deel tussen de rotonde Polderplein richting het Shell benzinestation (zie de foto’s aan de achterzijde) Graag willen we in dit deel van de straat ook mooie grote bomen hebben, zodat in de hele Troelstralaan mooie bomen komen te staan.
De kleine bomen die nu in het tweede deel van de Troelstralaan staan, groeien niet of nauwelijks. De grotere bomen zijn Iepen. Deze zijn bijna allemaal ziek. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, moeten wij deze bomen kappen. Als ze nog zieker worden, kunnen er bijvoorbeeld takken uit de bomen vallen als het hard waait.
We proberen al tientallen jaren twee mooie bomenrijen in het tweede deel van de Troelstralaan te laten groeien, maar tot nu toe leverden al onze ingrepen niet het gewenste resultaat op. We pakken het daarom nu groots aan. We kappen alle 48 bomen, verbeteren en bemesten de grond en plaatsen 48 nieuwe bomen terug.
Keuze uit twee soorten bomen We hebben de keuze uit twee boomsoorten die we terug kunnen plaatsen: een Esdoorn of een Amberboom (zie foto’s aan de achterzijde). Beide soorten worden ongeveer 15 meter hoog, het duurt minstens 15 jaar tot ze deze hoogte hebben bereikt. Het worden geen populieren, zoals in het begin van de straat. Daarvoor is de groenstrook in het tweede deel van de straat te klein. Als u wilt, kunt op de inloopavond uw voorkeur voor een boomsoort aangeven. Komt u niet naar de inloopavond, dan kunt u uw keuze e-mailen naar: t.kapoen@goes.nl. We plaatsen de meest gewilde boomsoort. Planning en verkeersmaatregelen De werkzaamheden nemen in totaal 2 tot 3 weken in beslag. We plaatsen jonge bomen van 2,5 tot 3 meter hoog. Op de locaties waar we aan het werk zijn, wordt het verkeer omgeleid. We geven de omleiding duidelijk met gele met borden aan, ook zijn er verkeersregelaars ter plaatse.
Inloopbijeenkomst: 30 oktober van 17.30 tot 19.30 uur in onze vestiging aan de Troelstralaan Heeft u vragen over de bomenkap of het terugplaatsen van de nieuwe bomen, dan bent u van harte uitgenodigd op de inloopbijeenkomst op woensdag 30 oktober 2019.
Met vragen kunt u terecht bij opzichter Tom Kapoen: 0113 – 249 837 of t.kapoen@goes.nl.
Naar Nieuws