Overzuid, Ouverture en Aria vormen samen één wijk. Bij het plannen van de wijk in de jaren negentig is waarschijnlijk de naam Overzuid gekozen. Maar het is verwarrend om de naam Overzuid te gebruiken voor zowel het geheel als een deel daarvan.
Daarom wordt in de praktijk de wijk aangeduid met alle drie de namen Overzuid, Ouverture en Aria. Of met de samenvoeging die bewoners bedachten en die door de wijkvereniging wordt gebruikt: Overturia. En wat om dezelfde praktisch reden ook de naam van deze website is.

Wat de verschillende delen bindt zijn de muzikale straatnamen. Voor Overzuid zijn dat componisten van klassieke muziek, voor Ouverture zijn dat muzikanten van pop- en jazzmuziek en in Aria hebben de straten namen van muziekinstrumenten. Dat maakt Overturia de muziekwijk van Goes.

Nieuws
Opknappen wijkboomgaard
Afgelopen zomer zijn de laagstam appelbomen verwijderd uit de boomgaard bij de Elvis Presleylaan. Dit geeft ruimte om de bestaande aanplant van halfstam fruitbomen verder uit te br...
05-11-2021
lees meer
Leesvoer vind je in de Wagnerlaan
Voor zijn huis aan de Wagnerlaan heeft Marco Ouwerkerk een zogeheten minibieb staan. Maar het is geen kastje, zoals de meeste minibiebs, maar een oude telefooncel.
04-04-2020
lees meer
Nieuws
Agenda
Er zijn op dit moment geen agenda items
Agenda