Goese Polder, ook wel Goes Noord, is een wijk in aan de noordkant van Goes, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het is een grote wijk, met zo'n 7000 inwoners en 2700 woningen. De wijk is gebouwd in de periode 1967-1990. Er is tamelijk veel groen in de wijk. Aan de oostkant grenst de wijk aan sportpark 't Schenge, waar zich behalve sportvelden ook een sportschool bevindt.

In de wijk was aanvankelijk een groot aandeel aan huurwoningen, zo'n 80%, maar dit aandeel is later teruggebracht naar zo'n 50%.

Voorzieningen

De wijk heeft een eigen winkelcentrum. Er zijn drie basisscholen (PC, RK en openbaar), die met een kinderopvang, een jongerencentrum en het wijkgebouw de brede school van de Goese Polder vormen. Er is een benzinepomp, een apotheek, een huisarts en een tandartsenpraktijk, een dierenarts en een praktijk voor fysiotherapie gevestigd in de wijk.

Prominent gebouw in de Goese Polder is de TV-toren.

 

Bron: Wikipedia

Nieuws
Polderfair 2023
Op zaterdag 21 januari 2023 organiseren bewoners uit de Goese Polder, ondersteund door SMWO-Welzijn Goes, voor de 8e keer de Polderfair. Tijdens deze presentatie en inspiratiemiddag ku...
03-01-2023
lees meer
Digisteun
Goed nieuws voor alle digitale hulpvragers: DigiSteun gaat weer van start met de DigiSteun Punten in de wijken! Zie de agenda voor de data.
23-02-2022
lees meer
Nieuws
Agenda
Er zijn op dit moment geen agenda items
Agenda