20-05-2020
Nieuwe wethouder bezoekt 's-Heer Arendskerke en Eindewege.

Gisteren bezocht de nieuwe wethouder, Joost de Goffau, ons dorp.
Hij werd rondgeleid per fiets en bijgepraat door een van de leden van het dagelijks bestuur van de Stichting Overlegorgaan 's-Heer Arendskerke.

De route liep door het dorp en Eindewege, waarbij diverse onderwerpen de revue uit de dorpsenquête 2018 passeerden. Waaronder de snelheid op de N664, het te hard rijden in de Lamoenweg/Landweg, Slotstraat en Arendstraat (racebanen) en in het algemeen in het hele dorp. Ook 'de Depa' ontbrak niet en de staat van het fietspad door het Poelbos.
Ook de geslaagde restauratie van de kerktoren kwam ter sprake en meer dorpszaken werden onderweg besproken.

Er werden diverse lokale ondernemers bezocht voor een kort gesprek. Belangstellend informeerde de wethouder onder andere bij de dames van de Panhoeve en het Klok’uus naar de gevolgen van de coronacrisis. Financieel vinden ze dit een zware tijd en zij zijn al druk bezig geweest met het aanpassen van hun bedrijven aan de corona maatregelen, die ze verwachtten.
Zij willen dolgraag weer gasten ontvangen, wél op een veilige manier voor de gasten én natuurlijk weer zo snel mogelijk. Dus passen en meten met tafels en zitplaatsen en protocollen opstellen. Zodra dit kan, gaan ze weer open! Bij het Klok’uus kun je al boeken voor een bezoek als ze weer open gaan.

Joost de Goffau is ook 'onze' nieuwe dorpswethouder, dus we zullen hem meer hier zien, onder andere op de vergaderingen van de Stichting, die in normale omstandigheden elk voor en najaar worden gehouden.

 

SrasWeth03
Naar Nieuws