Kadoze

Kadoze is een zorgcoöperatie(zorg als in'laten we wat meer naar elkaar omkijken') in Kattendijke met als doel het behouden en bevorderen van de leefbaarheid en de sociale samenhang.Wonen in een dorp heeft voor- en nadelen. Kadoze is opgericht om de voordelen te benadrukken en waar mogelijk nadelen weg te nemen.

Kattendijkenaren helpen elkaar, er zijn veel mooie voorbeelden van burenhulp in ons dorp. Maar er zijn ook mensen die hier geen gebruik van maken.De reden kan bijvoorbeeld zijn dat ze te bescheiden zijn om te vragen of omdat ze een klein, of geen netwerk hebben. Een aantal inwoners heeft daarom in overleg met VDK besloten een aparte rechtspersoon op te richten en burenhulp nieuw leven in te blazen in de vorm van een coöperatie waarvan iedereen lid kan worden.De invoering van de participatiewet samen met de invoering van dorpsplannen vanuit de gemeente Goes waren mede doorslaggevend voor de oprichting.

 

 

 

  De missie van Kadoze is:

  • Het behouden en het bevorderen van de sociale samenhang door het organiseren van begeleidende, aanvullende en sociale activiteiten.
  • Het behartigen van de sociale belangen van de leden van Kadoze. 

De leden van Kadoze organiseren activiteiten op velerlei gebied. Elke drie weken is er een koffieochtend met gelijktijdig het 'Digicafé' in samenwerking met Stichting Digisteun. Er zijn dan vrijwilligers (digimaatjes) aanwezig die vragen op digitaal gebied beantwoorden en/of pc,tablet en telefoonproblemen oplossen. Kunnen de problemen niet gelijk opgelost worden dan kan er altijd een afspraak worden gemaakt. Deze hulp is geheel gratis voor leden.

De goed bezochte uitgebreide maandelijkse maaltijd (Tapas, Mexicaans, Italiaanse pasta's, Hollands,buffetten enz.) wordt bereid door onze kookgroep.In december wordt er door hen een feestelijk Kerstmenu verzorgd.Dankzij subsidies van het o.a. het Oranjefonds,VSB fonds wordt het mogelijk gemaakt deze en andere activiteiten gratis of voor een lage bijdrage aan te bieden.

Vrijwilligers organiseren workshops, presentaties, spelletjesmiddagen en uitstapjes(bijv.een exclusieve rondleiding door de Tweede kamer)of een boottocht.
Ook is er stoelyoga in het Katshuis,gaan leden samen naar de film en regelmatig gaan de wandelaars 'Kuierdijkers' met elkaar op pad.De wandelroutes zijn zo gepland dat er na afloop een kopje koffie gedronken wordt, het tempo en de afstand worden in onderling overleg bepaald.
Er zijn enthousiaste lief & leed vrijwilligers die bij iemand langs gaan met een kleine attentie (natuurlijk wordt wel van tevoren gevraagd of een bezoekje op prijs gesteld wordt).
De coöperatie bestaat voor 100% uit vrijwilligers.Inmiddels weten steeds meer mensen de weg naar Kadoze te vinden.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs om kennis te maken.Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina 'Zorgcoöperatie Kadoze'
Lid wordt u door het lidmaatschapsgeld over te maken op ons bankrekeningnummer.Vergeet niet daarna een mail te sturen met uw adresgegevens.
De gegevens worden volgens de nieuwe AVG wet verwerkt. Eenpersoonshuishoudens betalen €12,50 per jaar en meerpersoonshuishoudens €20,- per jaar.

Doorgeven van uw naam, telefoonnummer en adres graag via kadozekattendijke@gmail.com

Ieder kwartaal ontvangen de leden een nieuwsbrief met de geplande activiteiten, de informatie is ook te vinden op onze website onder'kalender'www.kadoze.nl.