12-10-2020
Beste Noordhoeker.
Wederom heeft in onze wijk, de groenste wijk van de gemeente Goes, dit jaar op zaterdag 19 september, voor de vijfde keer een garagesale plaatsgevonden. We zijn er trots op dat we het eerste lustrum, ondanks het coronavirus, met toestemming van de gemeente Goes hebben kunnen en mogen organiseren, waarvoor dank. Het was tot op het laatste moment mogelijk dat de gemeente Goes de vergunning voor het evenement zou kunnen intrekken.

Wij, de werkgroep van deze dag, willen de deelnemers wederom bedanken voor hun deelname want je kunt wel iets organiseren maar als er geen animo voor is vanuit de wijk sta je als werkgroep machteloos.

66 deelnemers

Dit jaar was de animo iets minder dan vorig jaar, wellicht heeft toch het coronavirus een rol gespeeld, maar toch met het mooie aantal van 66!! huishoudens die zich vooraf hadden aangemeld en daardoor is het evenement wederom een grandioos succes geworden mede dankzij het weer, veel positieve geluiden waren er te horen.

Iedereen heeft volgens mij zijn best gedaan om het zoveel mogelijk coronaproof te houden.
Ook werden er her en der nog op het laatste moment adressen toegevoegd of bewoners die spontaan toch nog hun “koopwaar” aan boden. De vraag is echter wel om je vooraf aan te melden zodat onze deelnemerslijst up to date is!


De deelnemers van Noordhoek hadden vanuit hun garage hun artikelen te koop aangeboden en die “garage” kon best ruim gezien worden; ook de voortuin, een oprit of een tent hadden medebewoners van de wijk, met koopwaar uitgestald.


Werkelijk alles werd te koop aangeboden: van speelgoed tot kleding, kunst, boeken, servies, curiosa enz. enz. En vaak tegen mooie prijzen! Voor velen was er vast wel iets te koop bij of gewoon te bewonderen.


Er was dit jaar na uitvoerig overleg met de gemeente Goes op de Garnaetwei geen centraal punt, samen kwamen we tot de conclusie dat we als werkgroep ook onze verantwoordelijkheid moeten nemen en in deze tijd hier helaas vanaf moesten zien. We hopen natuurlijk volgend jaar weer een centraal punt te kunnen inrichten want dat heeft toch wel een bijzondere functie van samenkomen.

Wel kwam er een kritische noot van de gemeentelijke BOA’s dat er toch mensen waren die zich niet geheel aan de afspraak hielden en toch koopwaar op de gemeentelijke grond aanboden.
“De werkgroep zit vol ideeën en we gaan kijken of we het op deze manier blijven doen of dat we nieuwe ideeën hebben om het volgend jaar iets meer uit te breiden met meerdere activiteiten in de wijk of activiteiten die gekoppeld kunnen zijn aan de garagesale. Ook willen we kijken hoe mensen die niet zo in de doorgaande route zitten hoe die er meer bij betrokken kunnen worden. Je zou dan kunnen denken aan adressen die niet mee doen maar toch hun garage / oprit / voortuin ter beschikking zouden willen stellen” aldus werkgroep PR man Danny Moens.

Uw mening en eventuele verdere ideeën zouden we graag met u, als deelnemer of als wijkbewoner, willen delen en hoe uw ervaring was op deze 5de garagesale in wijk Noordhoek te Goes, als deelnemer, bezoeker of gewoon om ook nieuwe ideeën of activiteiten aan te dragen.

Misschien wilt u zelfs wel plaatsnemen in de werkgroep om deze dag mee te helpen te organiseren. Wij kijken met belangstelling uit naar diegene die de werkgroep wilt komen versterken!! Dat kunt u kenbaar maken via emailadres: bellavista@zeelandnet.nl

Kortom we hebben als werkgroep een leuk evenement georganiseerd en onze wijk Noordhoek timmert hard aan de weg om in de toekomst meer activiteiten en mensen in de wijk te krijgen.


“We hebben er met z’n allen een gezellige en leuke dag van gemaakt, met dank aan iedereen en op naar de volgende garagesale, 18 september 2021, zou ik willen zeggen”, besluit werkgroep PR man Danny Moens.

Vriendelijke groet,

Namens team werkgroep 5de garagesale wijk Noordhoek.

Danny Moens

Deze garagesale werd o.a. mede mogelijk gemaakt door:

  • Calvijn College Noordhoeklaan 88, locatie Noordhoek.
  • Drukkerij de Lange Nobelweg 10 Goes.
  • Firma Katsman Houtkade 24c Goes.
  • Gemeente Goes M.A. de Ruijterlaan 2.
  • Verbart Reclame Columbusweg 44 Goes.
Naar Nieuws