29-03-2023
De Goese basisscholen De Poeljeugd in ’s Heer-Hendrikskinderen en De Wingerd in Goes doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race.

Samen met nog acht andere basisscholen in de Bevelanden en Tholen gaan zij in vier weken tijd zoveel mogelijk elektronisch afval (ook wel e-waste) inzamelen. De kinderen zamelen klein elektronisch afval in, om her te gebruiken of te recyclen. Zo leveren ze een bijdrage aan de circulaire economie!

Elektronisch afval op laten halen

Woont u in de buurt van de Poeljeugd of de Wingerd? Dan kunt u tussen 27 maart en 20 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. De kinderen komen het afval thuis bij u ophalen.

Wat is elektronisch afval?

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of met een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker of defect mobieltje. Maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, batterijen en accu’s zijn geen e-waste. En kunt u dus niet inleveren bij de kinderen.

Help mee!

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. En dat we minder grondstoffen uit de aarde hoeven te halen. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat kinderen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. En de school met de meeste punten wint een schoolreisje. Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten.

https://www.goes.nl/goese-scholen-strijden-mee-de-e-waste-race

Naar Nieuws