molen

Wie vanuit Bergen op Zoom, via de snelweg, naar de gemeente Goes gaat komt allereerst door Kloetinge en langs de prachtige Oostmolen. De Oostmolen bepaalt samen het de kerk de skyline van het dorp.

Het bestuur van de molen heeft een meerjarenprogramma gemaakt waardoor de molen in goede conditie is/blijft. Niet alleen voor dit moment maar ook voor het nageslacht.

De Oostmolen wordt door vrijwilligers en donateurs draaiende gehouden. Als de molen draait is er een molenaar aanwezig en is in principe de molen te bezichtigen.

Deze witte molen aan de Kapelseweg is niet weg te denken uit onze gemeenschap!

 

De molen van Kloetinge is een ronde bakstenen stellingmolen uit 1704 die in Zeeuwse traditie is gewit. De molen is gedekt met dakleer en heeft een vlucht van 21,60/21,75 meter. Het is een beeldbepalende molen die op een verhoging in het mooie Kloetingse landschap staat. De molen draait nog regelmatig. De molen had geen naam, maar werd vroeger ‘de molen van Herdink’ genoemd, naar de toenmalige molenaar. Ondertussen is na onderzoek gebleken dat de naam “Oostmolen” de officiële naam van de molen is. De Molenaars zijn Rens Deurloo en Jan Willem Bruel. Rens Deurloo onderhoudt samen met vrijwilliger Cock Schrijver en Noussen de molen. De Molen wordt stapje voor stapje gerenoveerd.

De website wordt onderhouden door Martin Slingenberg, tevens de buurman van de Oostmolen. Neem eens een kijkje op de website van de Oostmolen http://www.oostmolen-kloetinge.nl/