School

In mei 2014 is tijdens de bewonersavond een presentatie van het dorpsplan "Kloetinge het Wassenaar van Zeeland" gepresenteerd en hier werd de volgende film vertoond.
De redactie van jongerenpersbureau Newz Goes Around werd getipt door de Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge. Rondom de Kloetingseschool waren regelmatig gevaarlijke situaties in het verkeer. Newz Goes Around ging op onderzoek uit en maakte de volgende reportage. Op het moment dat het filmpje werd getoond maakte dit veel indruk op de aanwezigen.

Men was zich ook bewust, dat de omliggende straten, niet geschikt zijn voor het afzetten van kinderen, de schoolleiding kan er niet genoeg op wijzen, vooral rekening te houden, in de straat niet onnodig te parkeren.

Gelukkig wordt na het gereed komen van de nieuwe school, een "Kiss en Ride zone"  aangelegd, waardoor de vrije doorgang op de Zomerweg wordt gegarandeerd. Met dank aan Newz Goes Around die dit op een vroege morgen hebben gefilmd en interviews hebben afgenomen. Kijk even met ons mee.

Op het filmpje ziet u hoe de verkeers situatie rond om de school was.