Bestellen Kloetingse vlag

Wilt u een Kloetingse vlag bestellen?

De gemeente vlag is een niet-officiële afleiding van het gemeentewapen, dat door de Hoge Raad van Adel in 1817 voor alle gemeenten in Nederland werd vastgesteld. Aanvankelijk hadden de gemeenten dus vrijwel nooit een eigen vlag.

In de loop van de 20ste eeuw ontstond bij veel gemeenten de behoefte aan een eigen gemeentevlag; soms werd die nieuw ontworpen, en soms volstond men met het oude gemeentewapen op de vlag. De gemeenteraad van Kloetinge stelde op 13 juni 1962 de vlag vast, identiek aan het gemeentewapen: Vierkant, geel met drie blauwe leliën, geplaatst 2 en 1.

Een kenner van gemeentewapens en vlaggen meldt in zijn beschrijving dat de lelies op de vlag op een ongebruikelijke wijze zijn geplaatst. Blijkbaar was op een vlag een plaatsing 1 en 2 meer algemeen. Dat de vlag vierkant is, is niet uniek maar komt toch erg weinig voor bij gemeentevlaggen. Gemeentevlaggen hebben meestal een verhouding van 3:2.

Uit: K.L. Sierksma. Nederlands vlaggenboek. Utrecht/Antwerpen 1962.Tekst aangeleverd door Frank de Klerk van het gemeente archief Goes.

 

Formaten en prijzen                                                                       

Gevelvlag 150 x 100 cm € 25,00

Mastvlag 195 x 100 cm kost € 35,00

Afwijkende de maten zijn op aanvraag mogelijk. Prijzen hiervoor zijn ook op aanvraag. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

De vlag kunt u bestellen door het sturen van een email naar administratie@vdkkloetinge.nl