24-12-2019
De laatste Nieuwsbrief van de Heemkundige Kring De Bevelanden in 2019.
Het nieuwe jaar beginnen we weer met een boeiende lezing. Op woensdagavond 15 januari komt Joop van den Bremen naar 's-Gravenpolder voor een lezing over streektaal en -muziek.

Al wordt er steeds minder dialect gesproken, toch zijn voordrachten en zang en muziek in streektaal nog heel populair. De afgelopen decennia waren op de Bevelanden dialectzangers als Engel Reinhoudt (1946, Wolphaartsdijk) en Peter Dieleman ( 1954, Wilhelminadorp) zeer populair. Maar een artiest als Maikel Harte trekt ook nu  al een aantal jaren volle zalen in december met zijn liedjes en eindejaarsconference in het Zeeuws. Sommige dialectartiesten weten met dat dialect ook landelijke bekendheid te krijgen, zoals de Achterhoekse popgroep Normaal met een lied als ‘Oerend hard’. En in Limburg heeft men in Venlo met ‘Nach van ’t Limburgs leed’ zelfs een jaarlijks festival met dialectmuziek.

 

En u kunt nog dit jaar een begin maken met een goed voornemen voor het nieuwe jaar door lid te worden van de Heemkundige Kring De Bevelanden:

Hier aanmelden voor het lidmaatschap.

Tot slot wensen we u nog prettige feestdagen en een goede jaarwisseling.

 

 

Naar Nieuws