18-10-2019
In het verleden zijn paden gemaakt voor een snelle en veilige oversteek naar de grote stad Goes. Die paden zijn tegenwoordig niet duidelijk herkenbaar meer vanwege ander gebruik van de grond of woningbouw. Het kleine paadje ‘Het Hoge Pad’ te Kloetinge heeft een grote (cultuurhistorische) waarde voor de omgeving.
Hoge pad herstelwerkzaamheden

Hoge pad Kloetinge
Het hoge pad in Kloetinge is een mooie groene omgeving. Je vindt er hollebollige weilanden met enkele drinkputten, notenbomen, diverse oude meidoornhagen met enkele fraaie knotwilgen en een flinke rij grote Canadese populieren. Op het oude tracé van het paadje zelf  door vrijwilligers van SLZ en buurtbewoners al sinds jaren diverse werkzaamheden verricht. Zo ligt er nu een pad waarop twee verschillende lagen schelpen zijn aangebracht. De 15 populieren langs het pad van ongeveer 60-80 jaar oud, die waren geschild door de paarden, zijn vervangen door jonge populieren en enkele zomereiken. De oude stobben zijn blijven zitten en vormen een voedingsbodem voor de echte tonderzwam en de ruige weerschijnzwam.Er is een put, knotbomen en er is een rijkdom aan soorten. Dorpsbewoners zullen ook op natuurwerkdag aan de slag gaan. De volgende werkzaamheden zullen ze gaan doen: het knotten van de jonge knotwilgen bij de poel. Het afzetten van de wilg en nog wat zaagwerk. Iedereen die zin heeft om mee te doen is van harte welkom.

Aanmelden via:Sylvia.Tuinder@landschapsbeheerzeeland.nl
Het is vindbaar onder: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/hoge-pad-kloetinge

 

werk

De Werkzaamheden

Werkzaamheden

- het knotten van de jonge knotwilgen bij de poel,

- het afzetten van de wilg

- het afzagen van de palen waar het paneel van is afgebroken,

Tijd Van 9.30 u tot 12.30 u, 2 november 2019

Er is werk voor

Maximaal 15 personen (15 volwassenen), er zijn nog 15 plekken (15 volwassenen) over.

Locatie
Noordeinde 5c Kloetinge Kloetinge, Zeeland

We verzamelen bij
Parkeerplaats voetbalvereniging Kloetinge Noordeinde 5c Kloetinge Parkeerplaats bij VV Kloetinge, Noordeinde 5c nabij het Hoge Pad, Zeeland

Maatschappelijke stage

Naar Nieuws