30-03-2020
Op dit moment zijn er veel klachten over een hoog frequent geluid.

Update geluid Riethoek

De oorzaak van het vreemde geluid in de Riethoek is eindelijk gevonden!

De nachtrust van de bewoners van enkele straten binnen de wijken Riethoek en Oostmolenpark werd de afgelopen twee winterperiodes ernstig verstoord door een vreemd geluid wat soms meerdere uren aan hield.

De afkomst hiervan riep vraagtekens op. Er werd gedacht aan een gemaal, de riolering, warmtepompen of wellicht een storing langs het spoor. Toen zelfs de RUD niet kon achterhalen waar het geluid vandaan kwam, zijn meerdere app groepen aangemaakt door bewoners van enkele straten.

Hierin werd afgesproken elkaar op de hoogte te houden wanneer het geluid weer van zich liet horen. Daarnaast werd een appgroep aangemaakt waarin vertegenwoordigers van meerdere straten deelnamen, alsmede wethouder De Goffau van de gemeente Goes (niet als officiële vertegenwoordiger, maar nadat hij het geluid eens met eigen oren hoorde was hij zeer geïnteresseerd naar de uitkomst hiervan). Uiteindelijk bleek dat het geluid afwisselend vanuit meerdere locaties te horen was en daarnaast ook overdag te horen was. Op een zondagmorgen werd uiteindelijk duidelijk dat een bepaald type Nefit ketel de boosdoener was. De luide toon stopte abrupt toen bewoners van het betreffende huis de stekker uit het stopcontact trokken, tot opluchting van de bewoners die bij dat moment aanwezig waren.

In de tussentijd was een geluidsexpert van de gemeente tot dezelfde conclusie gekomen. Deze medewerker nam vervolgens contact op met NEFIT en dit defect bleek op meerdere plekken in Nederland voor overlast te zorgen. Meer specifiek bleek de gasinspuiter de boosdoener te zijn. Op het moment dat de ketel gaat werken om het huis te verwarmen werkt de ketel als een soort toeter naar buiten toe, wat de luide toon verklaard.

Inmiddels hebben meerdere bewoners actie ondernomen en hun CV monteur gebeld voor het noodzakelijk onderhoud waarbij extra aandacht is gevraagd voor dit defect. Helaas was het geluid tijdens de afgelopen koude periode in april nog wel bij vlagen te horen, dus helemaal opgelost is het nog niet. De hoop is dat het geluid in de toekomst tot het verleden gaat horen en iedereen weer kan genieten van een goede nachtrust.

Eerder bericht Geluid Riethoek

 

Op dit moment zijn er veel klachten over een hoog frequent geluid in de wijken Riethoek en Oostmolenpark welke vaak vooral in de avond en nachtelijke uren is te horen. Velen van u ervaren dit als storend. Het is niet precies aan te geven waar het geluid vandaan komt.
Via tussenkomst van de Gemeente, heb ik (Marinus Vuijk) contact gehad met het RUD (omgevingsdienst voor een schoon en veilig Zeeland). Voor hen is het van belang in welke richting zij moeten meten.

Ondanks dat velen van u via Nextdoor de overlast kenbaar hebben gemaakt, is het van belang dat u duidelijk kenbaar maakt wat u hoort en op welke tijdstip. Ook de plaats waar u woont is van belang. Men begrijpt, dat men gebonden is aan de regels van de AVG. Reden waarom wij toestemming vragen alleen uw woonadres op te geven en deze te gebruiken voor het onderzoek.

Heeft u bezwaar dit via Nextdoor te melden dan kan dat ook via het emailadres:  voorzitter@vdkkloetinge.nl

Naar Nieuws