12-07-2019
Nadat de klok van de kerktoren in Kloetinge 8 slagen had geslagen, onthulde Wethouder André van der Reest aan de ingang van de speeltuin in de Jachthuisstraat het bord "Rookvrije Generatie" Het is het eerste speeltuintje in de gemeente Goes dat rookvrij is verklaard. Er is heus geen agent voor nodig die een bekeuring komt uitschrijven als iemand een sigaret opsteekt, Het is vooral om een discussie uit te lokken. De één zal het een goed initiatief vinden, en een ander betutteling. Er zullen naar voorbeeld van Kloetinge meerdere bordjes in de wijken en dorpen komen.

Opening

Na de onthulling volgde de opening van de "Jeu de Boelenslaan" maar niet eerder voordat alle aanwezigen een bakje koffie en een Boluscake hadden genuttigd.

Respectievelijk uit handen van Lucy Cheng Cho Van het Geerteshuis en Sjako Boer, van Bakker Boer. Daarna opende Wethouder van der Reest de baan door het gooien van de eerste bal, nadat eerst de heer Conlag van de Jeu de Boulers Kapelle de nodige instructies had gegeven. Na de eerste worp werd symbolisch een cheque van 1000 euro aangeboden door Martin van den Berge van de Rabobank ook de Stichting S. Boone bood 1000 euro aan, Helaas kon mevrouw Vermaire van de stichting niet aanwezig zijn.

Uit de woorden van mevrouw Breen van de Koersbalvereniging kon men op maken dat zij naast het Koersballen in Amicitia mogelijk vooral in de zomermaanden ook gebruik zullen maken van deze mooie baan.
Tijdens Koningsdag had de vereniging Dorpsbelangen Kloetinge bekend gemaakt dat onder de inschrijvingen voor lidmaatschap van de VDK Kloetingse vlaggen onder de deelnemers verloot zouden worden. 

Tijdens de opening van de jeu de boulesbaan is de Kloetingse vlag aan 1 van de 2 winnaars overhandigd.

Mevrouw van den Boom uit de Zomerweg heeft hem in ontvangst genomen.

 

Foto's van de opening en de uitreiking van de vlag vind u hier:

https://kloetinge.goesweb.net/index.php/kloetinge/fotoalbum/category/81-openingbaan11062019

 Fotografie René van der Vliet

Naar Nieuws